Πληροφόρηση

METAΦΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η μεταφραστική εταιρεία ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ είναι μια από τις πιο παλαιές και έμπειρες εταιρείες στον τομέα της μετάφρασης και της διερμηνείας στην Ελλάδα και μετά από 43 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχει καταξιωθεί στο χώρο προσφέροντας επαγγελματικές, έγκυρες, επίσημες και πιστοποιημένες με τα αυστηρότερα κριτήρια και από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, υπηρεσίες μετάφρασης.

Οι μεταφράσεις της εταιρείας ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ είναι ισότιμες με αυτές του Υπουργείου των Εξωτερικών. Ακόμη και σήμερα είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι το νομικό πλαίσιο για τις μεταφράσεις έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί τους πολίτες συχνά σε μεγάλη ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και μερικές φορές με αδικαιολόγητα υψηλό κόστος μετάφρασης. Το νομοθετικό πλαίσιο για μεταφράσεις απόλυτα ισότιμες με του Υπ. Εξωτερικών για το κοινό, ορίζει ότι το Υπ. Εξωτερικών δεν είναι πλέον ο μοναδικός φορέας για μετάφραση, αλλά αποτελεί έναν από τους νόμιμους φορείς διεκπεραίωσης.

Όποιος λοιπόν χρειάζεται μια επίσημη και ισότιμη μετάφραση έχει τις ακόλουθες επιλογές:

  1. Να αναθέσει την εργασία σε Μεταφραστικό Γραφείο όπως είναι η μεταφραστική εταιρεία ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ που διαθέτει τις σχετικές πιστοποιήσεις κατά ISO και κατά DIN ΕΝ, συνεργασία με αποφοίτους του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Μετάφρασης) καθώς και με έλληνες νομικούς, πιστοποιημένους γνώστες ξένων γλωσσών, μέλη δικηγορικών συλλόγων.
  2. Να αναθέσει την εργασία  σε αποφοίτους του Ιονίου Πανεπιστημίου από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών με ειδίκευση στη Μετάφραση και Διερμηνεία που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του μεταφραστή.
  3. Να απευθυνθεί σε μεταφραστή από την λίστα μεταφραστών του Υπουργείου Εξωτερικών.
  4. Να αναθέσει την εργασία σε δικηγόρο πιστοποιημένο γνώστη ξένης γλώσσας.
Όλοι γνωρίζουν ότι η λύση του Υπ. των Εξωτερικών είναι χρονοβόρα και απαιτεί ο ενδιαφερόμενος να μεταβαίνει στο σπίτι ή στο γραφείο του κάθε μεταφραστή του Υπουργείου και να στέκεται σε ουρές για την κατάθεση και την παραλαβή των εγγράφων ενώ οι μεταφράσεις δεν γίνονται αυθημερόν ή την επομένη. Η δε λύση της ταχυδρομικής αποστολής των προς μετάφραση εγγράφων είναι εξίσου κουραστική μιας και απαιτεί να σταθεί κανείς στην ουρά στα ταχυδρομικά γραφεία αλλά και χάσιμο χρόνου. Το περιορισμένο ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού (09-12) συνιστά ένα άλλο πρόβλημα. Οι επείγουσες μεταφράσεις που εκτελούνται σε τρεις μέρες επιβαρύνονται πάντα με εξτρά χρέωση. Το τελικό κόστος δεν μπορεί να οριστεί σε όλες τις περιπτώσεις εξ’ αρχής, με αποτέλεσμα αρκετές φορές ο ενδιαφερόμενος κατά την παραλαβή των μεταφράσεων να χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα από όσα περίμενε αρχικά. Πέραν τούτου, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν διαθέτει μεταφραστές για να καλύπτει όλες τις γλώσσες στις οποίες υπάρχει σημαντική ανάγκη μετάφρασης.

Η μεταφραστική εταιρεία ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ κοστολογεί και ενημερώνει άμεσα για το κόστος μετάφρασης, τηρεί ευλαβικά τις ημερομηνίες παράδοσης ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορεί να παραδίδει νωρίτερα του συμφωνημένου τις μεταφράσεις. Το τελικό κόστος μετάφρασης σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να ξεπεράσει το εξ’ αρχής συμφωνημένο κόστος με τον πελάτη. Τα προς μετάφραση έγγραφα μπορεί να σταλούν σε εμάς μέσω ταχυδρομείου, τηλεομοιοτυπικού, ή σκαναρισμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η δε πληρωμή μπορεί να γίνει διατραπεζικά ενώ το τιμολόγιο ή το αντίστοιχο Δ.Π.Υ. μπορεί να σταλεί ταχυδρομικά αυθημερόν. ΄Ετσι δεν απαιτείται καν η φυσική παρουσία του πελάτη στις περισσότερες περιπτώσεις.
Επείγουσες και κατεπείγουσες μεταφράσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν κατόπιν συμφωνίας ικανοποιώντας τις ειδικές απαιτήσεις για μετάφραση π.χ. ιατρικών ή νομικών εγγράφων. Το ωράριο λειτουργίας της μεταφραστικής εταιρείας ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ είναι 09.00-17.00. Για κατεπείγουσες περιπτώσεις εκτός του ωραρίου λειτουργίας, υπάρχει πάντα δυνατότητα επικοινωνίας ώστε να βρεθεί τρόπος σύντομης εξυπηρέτησης.

Οι μεταφράσεις της εταιρείας ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ γίνονται αποκλειστικά από πτυχιούχους επαγγελματίες μεταφραστές, επιστήμονες κάθε ειδικότητας καθώς και από νομικούς που αναλαμβάνουν την επικύρωση για νόμιμη χρήση.

Το κέρδος των πελατών μας είναι η ξεκάθαρη τιμολόγηση εφαρμόζοντας μια μοναδική πολιτική ποσοτικών εκπτώσεων, η εξαιρετική και πιστοποιημένη ποιότητα των μεταφράσεων, η μοναδική ταχύτητα εξυπηρέτησης, η δυνατότητα παραλαβής μέσω απλού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεομοιοτυπικού, παράδοση των μεταφράσεων μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεομοιοτυπίας αλλά και η κατόπιν συμφωνίας παράδοση των εγγράφων στο γραφείο ή στο σπίτι των πελατών για την αποφυγή της όποιας ταλαιπωρίας και για τον περιορισμό των χρονοβόρων μετακινήσεων.

Έτσι ανταποδίδει η μεταφραστική εταιρεία ΤΣΕΡΤΣΙΔΗ την εμπιστοσύνη στους πελάτες της που επί 43 συναπτά έτη τιμούν την εταιρεία μας.

Στοιχεία επικοινωνίας